Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Свідомість кожного працівника у попередженні виробничого травматизму

Дата: 24.11.2023 11:38
Кількість переглядів: 76

Фото без описуУ попередженні виробничого травматизму багато залежить від свідомості кожного працівника. А кожен, хто найняв людей на роботу, повинен в першу чергу бачити не тільки прибутки і матеріальну вигоду, а й дбати про тих людей, які їх створюють.

Доносити до свідомості людей основні постулати безпечної праці допомагають роботодавцям працівники Пенсійного фонду України. Один з основних напрямів діяльності Фонду полягає у тому, щоб забезпечити належну профілактику нещасних випадків на виробництві, якщо такий випадок стався – своєчасно провести відповідні виплати.

Як свідчить аналіз, який дає можливість виявити потенційні носії небезпеки, які призводять до трагічних наслідків, основні причини нещасних випадків на виробництві – це порушення трудової дисципліни, невиконання вимог інструкції з охорони праці, не виконання посадових обов’язків, не додержання правил дорожнього руху на автошляхах. Ніякі, навіть великі гроші, не можуть зарадити, коли життя в небезпеці.

Незнання чи ігнорування працівниками своїх прав, особливо тих, що стосуються щоденної роботи, її безпеки - це напрямок до створення великих проблем. На підприємствах, де заходи з охорони праці не є одноразовою акцією, дуже рідко з працівниками відбуваються нещасні випадки. Основним шляхом зменшення виробничого травматизму - є створення на кожному робочому місці безпечних і нешкідливих умов праці, належне навчання працюючих безпечним прийомам праці.

Аби не виникло непорозумінь, працівник має бути особливо уважним під час інструктажу з охорони праці, під час роботи, не соромитись ставити питання, не відбувати цю процедуру формально. У необхідних випадках звертатися за консультаціями до спеціалістів підприємства, а також до фахівців відділу профілактики та розслідування нещасних випадків управління контрольно-перевірочної роботи Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області.

У свідомості кожного працівника потрібно виробити розуміння, що порушення вимог нормативно-правових актів з охорони праці - це прямий шлях до виробничої травми або професійного захворювання.

Шановні працівники, бережіть своє життя та здоров'я!

 

Увага! Канали зв’язку з фахівцями Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області для повідомлення про нещасний випадок на виробництві:

 

адреса електронної пошти - gu@pl.pfu.gov.ua

телефон - (0532) 60-81-97


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень