Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

ОБҐРУНТУВАННЯ ТЕХНІЧНИХ ТА ЯКІСНИХ ХАРАКТЕРИСТИК ПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ, РОЗМІРУ БЮДЖЕТНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ, ОЧІКУВАНОЇ ВАРТОСТІ ПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ

Дата: 04.12.2023 08:24
Кількість переглядів: 115

Фото без описуПредмет закупівлі:  «Код згідно ДК 021:2015 «Єдиний закупівельний словник» - Код 34110000-1: Легкові автомобілі (легковий автомобіль на базі автомобіля Renault Duster або еквівалент)

                              Обґрунтування доцільності закупівлі.

Відповідно до листа КП «Глобинське» від 24.11.2023 р. №743, що здійснює централізоване водопостачання і водовідведення на території громади та утримує об’єкти благоустрою, у зв’язку з розширенням територій надання відповідних послуг внаслідок приєднання територіальних громад та не маючи додаткових одиниць легкового транспорту для обслуговування віддалених новостворених підрозділів підприємства, з метою забезпечення надання безперебійних комунальних послуг, виникла необхідність у придбанні  легкового автомобіля на базі автомобіля Renault Duster для забезпечення обслуговування об’єктів віддаленим підрозділом КП «Глобинське».

 

                            Обґрунтування технічних та якісних характеристик закупівлі.

         Технічні характеристики предмета закупівлі визначені КП «Глобинське» виходячи з потреби у забезпеченні виконання робіт з утримання об’єктів водопостачання, водовідведення та благоустрою та характеристик наявної техніки.

 

Обґрунтування необхідності посилання на конкретну торгову марку (виробника, тощо).

Замовник здійснює закупівлю даного автомобіля тому що він призначений для роботи на дорогах незадовільної якості в т. ч. по  грунтовим дорогам, тому технічні вимоги враховують необхідність забезпечення виключення можливості виникнення проблем технічного характеру, повязаних з пристосуванням автомобіля до роботи на дорогах будь якого стану та покриття. Крім того автомобіль повинен споживати невелику кількість палива, бути вибагливим в експлуатації та стійким до зовнішніх чинників зносу. Задля дотримання принципів Закону, а саме максимальної економії та ефективності Замовником було прийнято рішення провести закупівлю легковий автомобіль на базі автомобіля Renault Duster та  провести закупівлю легкового автомобіля .

                           Обґрунтування очікуваної ціни закупівлі/бюджетного призначення.

З метою дотримання законодавства про захист економічної конкуренції, передбачається еквівалент або аналог за умов повної відповідності технічних характеристикам предмету закупівлі. Транспортний засіб на момент поставки повинен бути укомплектований пакетом документів, необхідним для його реєстрації в сервісних центрах Міністерства внутрішніх справ відповідно до чинного законодавства України. Запропонований товар повинен бути технічно справним, не мати пошкоджень кузова, скла, пластикових деталей. Не мати переобладнання ходової, тормозної, електричної - систем, встановлених металевих бамперів. Товар має відповідати вимогам діючих стандартів та відповідних нормативних документів в частині безпеки дорожнього руху, безпеки експлуатації, санітарно-гігієнічних норм та екологічної безпеки. Товар повинен мати експлуатаційну документацію. Передбачені технічні характеристики є мінімальними, учасник має право за власним вибором пропонувати на торги товар із зазначеними характеристиками або вищої якості. Товар повинен бути вироблений в країні(ах) до якої(их) не застосовуються санкції (персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи) відповідно до чинного законодавства України.

У вартість товару включена доставка товару замовнику, введення в експлуатацію та інструктаж фахівцями учасника правилам експлуатації техніки персоналу замовника за місцем знаходження Замовника. Розрахунок очікуваної вартості предмета закупівлі та розміру бюджетного призначення обрахований відповідно до середньоринкового рівня цін на даний вид товару, з метою зекономити бюджетні кошти та дотримуватись принципів здійснення закупівель Замовник здійснивши пошук загальнодоступної інформації, яка знаходиться в мережі Інтернет у відкритому доступі  на сайтах виробників або постачальників, в електронних каталогах, в електронній системі ProZorro, та комерційної пропозиції Renault Duster в результаті чого була  встановлена очікувана вартість предмету закупівлі, технічні та якісні характеристики предмета закупівлі. Для розрахунку очікуваної вартості предмета закупівлі та розміру бюджетного призначення застосовано ціну 800 000 грн./1 шт.

Очікувана вартість обрахована відповідно до середньоринкового рівня цін, визначеного на базі цін 3-х пропозицій від продавців товару.

 

Назва товару

Пропозиції 3-х продавців, грн.

Середнє арифметичне 3-х пропозицій продавців, грн.

Кількість шт

Очікувана вартість, грн.

АТ «Рено Україна»

З мережі інтернет на сайті AUTO.RIA

З мережі інтернет на сайті Автобазар

Легковий автомобіль Renault Duster

791 600

819 634

781000

797411,33

1

800 000

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень