A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Бережемо пам'ять про славну землячку

Дата: 09.02.2024 14:43
Кількість переглядів: 168

Фото без описуСьогодні, 9 лютого, минають 19-ті роковини з дня смерті видатної доньки Глобинщини – Героя України, повного кавалера ордена княгині Ольги, лауреата Державної премії імені Т.Г.Шевченка, народної артистки України Раїси Панасівни Кириченко.

Майже два десятиліття минуло з того часу, як не стало Чураївни, а її пісні продовжують звучати, число пошановувачів співачки не зменшилося, її майстерність та манеру виконання ставлять собі за взірець молоді вокалісти. Що ж до особистості Раїси Панасівни, то односельці, земляки, всі, кому хоч раз пощастило перетнутися в житті з цією людиною, з вдячністю згадують її добрі справи – насамперед для рідного села, хоча благодійність Р.П.Кириченко стосувалася й Полтавщини, й всієї України. Наприклад, мало хто знає, але свою Шевченківську премію Раїса Опанасівна перерахувала до фонду Чорнобиля. Цю нагороду Кириченко отримала у березні 1986 року, а у квітні вибухнула атомна електростанція. Вона не могла стояти осторонь, тому пожертвувала значною сумою.

Вклонитися пам’яті нашої великої артистки від імені всієї Глобинської громади цього дня до Корещини, де вона похована на сільському цвинтарі поряд з мамою (за заповітом співачки) та чоловіком Миколою Михайловичем, завітали секретар міської ради Олександр Феденко, начальник відділу культури, спорту, сім’ї та молоді Сергій Кулик, староста Андрій Череп, хранителі музею-садиби «Мамина вишня» родина Сергія та Вікторії Срібних, настоятель храму Святої Покрови отець Іван.

«Любіть пісню, буде легше жити!» - ці слова належать Раїсі Кириченко. Все життя вона співала та популяризувала українську пісню вдома та за кордоном. Берегині вдалося органічно поєднати класику народного співу та естраду. Завдяки цьому пані Раїса мала мільйонну армію прихильників не тільки в Україні. Їй пророкували велику перспективу кар’єри в США, пропонували змінити громадянство, чимало заробляти і якісно лікуватися. Але співачка завжди відмовлялася від таких пропозицій: «Я люблю свою маму, я люблю свого чоловіка і понад усе інше я люблю свою Україну».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень