Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Нотатки з пленарного засідання 63 сесії Глобинської міської ради 8 скликання

Дата: 29.02.2024 18:25
Кількість переглядів: 280

Фото без опису29 лютого відбулося пленарне засідання 63 сесії Глобинської міської ради 8 скликання. Для участі в ньому зібрався 21 депутат з 26 обраних. Головуючий - секретар міської ради Олександр Феденко - повідомив, що на один з його особистих месенджерів  надійшла заява від депутата Юрія Чизмаря  (який на даний час знаходиться за кордоном) про складання ним депутатських повноважень. І запропонував депутатам визначитися, чи доцільно погоджувати заяву в такому вигляді. Думки присутніх, звісно, розділилися, але голосування поставило крапку: депутат для складання повноважень повинен прибути особисто.

Сьогодні ж депутатський корпус міської ради поповнився новим обранцем: Анастасія Зайцева, після складання своїх повноважень Олегом Клімовим, прийняла Присягу депутата та стала членом депутатської комісії з питань житлово-комунального господарства, управління комунальною власністю та будівництва.

Дискусію в залі викликало питання порядку денного щодо звіту про роботу начальника відділу освіти Глобинської міської ради за 2022-2023 роки. Попри чималу кількість позитивних результатів, все ж недоліків у діяльності відділу та його керівника - набагато більше. Зокрема, претензії стосуються стану ведення ділової документації, проведення атестації педпрацівників, ведення вебсайтів закладів освіти,  організації інклюзивного навчання, обліку дітей та ін. На голосування було поставлено два проєкти рішень (затвердити звіт або визнати роботу недостатньою) - жоден з них не набрав необхідної кількості голосів. Тому начальник відділу Світлана Надтока отримала місячний термін для усунення недоліків, а депутати повернуться до ухвалення рішення на наступному пленарному засіданні.

Депутати також заслухали інформації з питань: «Про виконання заходів Комунальним некомерційним підприємством «Глобинська міська лікарня» Глобинської міської ради щодо усунення виявлених плановою виїзною ревізією Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Полтавській області» та «Звіт про роботу КНП «Глобинська міська лікарня» у 2023 році», але не змогли дійти згоди щодо ухвалення рішень. У першому випадку обранці не підтримали пропозицію продовжити роботу по усуненню недоліків (тобто повернення коштів до бюджету), у другому - зажадали продовження діалогу безпосередньо з керівником лікарні, а не виконувачем його обовʼязків.

Блок питань стосувався звітів і стану виконання тих чи інших програм. Депутати заслухали та ухвалили рішення з питань «Про затвердження звіту про виконання бюджету Глобинської міської територіальної громади за 2023 рік» та «Про внесення змін і доповнень до бюджету Глобинської міської територіальної громади на 2024 рік»; а також соціально-економічного розвитку; житлово-комунального господарства; соціального захисту; культури; комунального майна; земельних відносин.

Сьогодні ж рішенням сесії в рамках Цільової програми підтримки Збройних Сил України та проведення оборонної роботи з міського бюджету було виділено 3 мільйони гривень в якості субвенції трьом військовим частинам відповідно до їхніх листів. Отже, враховуючи, що на 62 позачерговій сесії вже виділявся 1 мільйон гривень, станом на 29 лютого поточного року на забезпечення потреб Української армії з бюджету громади спрямовано 4 мільйони гривень.

Про роботу впродовж 2023 року прозвітували старости Бабичівського, Борисівського, Жуківського, Заможненського, Опришківського, Пустовійтівського, Троїцького старостинських округів. Лейтмотивом їхніх виступів стала нагальна потреба у ремонті доріг та забезпеченні старостатів важкою технікою – зокрема, для упорядкування сміттєзвалищ та ін.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень