A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Ухвалено актуальні рішення для забезпечення життєдіяльності громади

Дата: 26.03.2024 15:07
Кількість переглядів: 184

Фото без опису26 березня на черговому засіданні виконавчого комітету розглядалися питання, що стосувалися проведення двомісячника чистоти, озеленення та благоустрою, соціального захисту громадян, завершення опалювального сезону, квартирного та соціального квартирного обліку, стану утримання захисних споруд цивільного захисту, звіту про роботу КП «Глобинське» у 2023 році, захисту прав дітей, зміни поштової адреси, затвердження актів обстеження зелених насаджень, які підлягають видаленню, внесення змін до фінансових планів КНП «Центр ПМСД» і КНП «Глобинська лікарня», розміщення реклами та ін. Зупинимося на деяких питаннях порядку денного.

  • За підсумками 2023 року маємо ріст ефективності діяльності КП «Глобинське» у порівнянні з 2022 роком.  Вдалося забезпечити значний ріст доходів підприємства завдяки більших обсягів надання послуг з благоустрою, відновлення роботи автобусів на всіх міських та приміських маршрутах загального призначення в повному обсязі зі збільшенням пасажиропотоку, відкриття нових маршрутів з вивозу твердих побутових відходів, зростання надання послуг по вивезенню рідких відходів асенізаційними автомобілями у приватному секторі та кількості надання послуг за замовленнями споживачів. Ріст доходів склав 6376,9 тис. грн. (26,2 %).  При цьому слід відмітити, що задля соціальної захищеності населення Глобинської МТГ тарифи на комунальні послуги у 2023 році не збільшувались. Ріст дотації склав 402,3 тис. грн. (8,4 %) у порівнянні з 2022 роком.  Збільшення витрат було викликано значним ростом цін на енергоносії. Також в результаті збільшення обсягів послуг зросли і витрати на їх надання. При цьому спостерігався переважаючий темп росту доходів над витратами.
  • Фонд захисних споруд цивільного захисту на території Глобинської міської територіальної громади складається з 98 укриттів. З них - 70 протирадіаційних та 28 найпростіших укриттів. Всі захисні споруди цивільного захисту побудовані протягом 70-80 років минулого століття. Фахівцями проводяться щоквартальні огляди стану готовності укриттів. Так, станом на тепер 4 ПPУ (6%) оцінюються як «готові», 44 ПPУ (63%) оцінюються як «обмежено готові›, 22 ПPУ (31%) оцінюються як «не готові». У 2023 році з метою приведення захисних споруд в готовність до використання за призначенням використані кошти місцевого бюджету в сумі майже 27 млн. 500 тис. грн.
  • 71 мешканець громади отримає одноразову адресну грошову допомогу загалом на суму 373 тисячі гривень. Ці кошти спрямовуватимуться на лікування військовослужбовців, пошуки зниклого військовослужбовця, поховання загиблого захисника, перевезення військового з лікувального закладу до місця проживання, на придбання спорядження землякам-військовослужбовцям, а також громадянам – при народженні дитини, лікування, оперативні втручання, придбання пічного твердого палива та ін. 167 учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС отримають допомогу на загальну суму понад 80 тис. грн.

Ухвалено рішення також з актуальних «весняних» питань щодо закінчення опалювального періоду та проведення двомісячника чистоти, озеленення та благоустрою на території Глобинської громади.

  • Ранній прихід весни з високими температурними показниками, які обіцяють синоптики вже цього тижня, дозволяє припинити опалювальний сезон в установах і організаціях міської ради з 1 квітня. До речі, саме таку дату рекомендують застосувати фахівці безпосередньо й по всій Україні. Щодо закладів освіти та охорони здоров’я, то в них подача тепла триватиме за потреби до 15 квітня поточного року.
  • 1 квітня також стартуватиме двомісячник чистоти, озеленення та благоустрою, в рамках якого  20 квітня заплановано провести «День довкілля» із залученням громадськості, підприємств, установ і організацій до заходів з озеленення та прибирання території громади. Значну частину робіт під час двомісячника виконуватимуть працівники двох комунальних підприємств – Глобинського і Великокринківського. Але, як маємо змогу спостерігати, комунальники, не чекаючи «відмашки», вже давно почали наводити лад в населених пунктах громади.

Звичайно, було б добре, аби всі ми вкотре згадали, що чисто не там, де прибирають, а де не смітять.  Якою буде наша громада, багато в чому залежить від всіх нас. Погодьтеся, що прибрані подвір’я та прибудинкові території, благоустрій навкруги установ, підприємств, торговельних закладів, ошатні парки і сквери, засаджені квітами клумби – не тільки милуватимуть зір місцевого населення і гостей, а й будуть маркером нашого громадянського суспільства на зрілість і готовність стати частиною великої європейської родини.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень