A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

64 сесія Глобинської міської ради: конструктивна робота, виважені рішення

Дата: 29.03.2024 09:03
Кількість переглядів: 306

Фото без описуНа пленарному засіданні 64 сесії Глобинської міської ради восьмого скликання, що відбулося 28 березня, депутати працювали конструктивно, брали активну участь в обговоренні питань порядку денного, вносили пропозиції до проєктів рішень. Головував на пленарному засіданні міський голова Станіслав Джусь.

До сесійної зали цього дня завітав народний депутат України Олексій Мовчан. Метою візиту, за його словами, стало бажання спонукати депутатський корпус Глобинської територіальної громади бути відповідальними при прийнятті рішень, зокрема, щодо функціонування лікарні, підтримки військовослужбовців та при відборі кандидатур для призначення на керівні посади в установах та підприємствах міської ради.

Після спілкування з народним депутатом місцеві обранці перейшли до реалізації порядку денного засідання. Слід додати, що напередодні частину питань було детально вивчено на засіданнях постійних комісій – з питань ЖКГ, управління комунальною власністю та будівництва; освіти, культури, спорту, охорони здоров’я та соціального захисту населення; земельних відносин, екології та охорони навколишнього середовища. На жаль, не вистачило кворуму для повноцінної роботи комісій з питань регламенту, забезпечення законності, правопорядку, розвитку місцевого самоврядування та регуляторної політики, з питань планування, бюджету, фінансів та соціального розвитку. Звичайно, у кожного з депутатів можуть виникнути ті чи інші особисті невідкладні питання, але все ж таки виконання обов’язків депутата громади повинно бути в пріоритеті.

Всього на засіданні розглянуто 137 питань порядку денного, більшість з яких - земельні. З-поміж інших переважали питання затвердження нових програм, ходу і результатів виконання нині діючих, внесення змін до деяких з них. Також внесено зміни і доповнення до  бюджету Глобинської міської територіальної громади  на 2024 рік. Ухвалено рішення щодо упорядкування структури апарату міської ради та її виконавчого комітету; упорядкування структури та штатної  чисельності Комунального закладу «Соціальний гуртожиток». Ряд рішень стосувалися питань комунального майна.

Пізнавальним для всіх присутніх у залі став звіт про результати виконання Програми сприяння діяльності депутатів міської ради та розвитку місцевого самоврядування Глобинської міської територіальної громади на 2023 рік, про що інформував секретар міської ради Олександр Феденко. Минулоріч на сприяння діяльності депутатів з місцевого бюджету відповідно до рішення Глобинської  міської ради були виділені кошти в сумі 2 170 469, 16 гривень. Як обранці громади розпорядилися цими коштами? Отже:

Допомога ЗСУ, лікування і реабілітація військовослужбовців – 625 618 грн. (29%);

Підтримка галузі охорони здоров’я – 199 000 грн. (9%) - не використано;

Підтримка галузі освіти – 827 254 грн. (38%);

Підтримка галузі культури – 257 287,00 грн. (12 %);

Підтримка галузі фізичної культури і спорту – 20 000 грн. (1%);

Підтримка дитячого футболу в громаді – 140 000 грн. (6%);

Адресна матеріальна допомога – 77 000 грн. (4%);

Сприяння збереження природи – 24 310 грн. (1%).

Заслухано та затверджено звіти про роботу у 2023 році старост Зубанівського, Землянківського, Петрівського, Новомосковського, Великокринківського, Івановоселищенського, Манжеліївського, Куп’єватівського старостинських округів.

Одноголосно присутні депутати проголосували про надання дозволу на встановлення меморіальної дошки на честь нашого земляка, уродженця с.Опришки, сержанта Руслана Данильчука, який загинув в боях за Кліщіївку на Донеччині 17 вересня 2023 року. Меморіальну дошку буде встановлено на фасаді будівлі Опришківської гімназії.

У зв’язку з тим, що на пленарному засіданні 63 сесії не було ухвалено рішення з питання «Про виконання заходів Комунальним некомерційним підприємством «Глобинська міська лікарня» Глобинської міської ради щодо усунення виявлених планово виїзною ревізією Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Полтавській області Акт від 11.12.2023 № 201604-33/043», депутати повернулися до його розгляду і заслухали виконавчого директора КНП «Глобинська міська лікарня» Глобинської міської ради Якова Сінаюка. Рішенням ради  керівництву закладу рекомендовано продовжити заходи претензійної роботи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень