A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Міністр соцполітики відвідала Центр життєстійкості у Глобинській громаді

Дата: 03.04.2024 16:12
Кількість переглядів: 163

Фото без описуЦього дня у Комунальній установі «Центрі надання соціальних послуг Глобинської міської ради» перебувала з робочим візитом висока гостя зі столиці – міністерка соціальної політики Оксана Жолнович, яку супроводжували начальник Полтавської обласної військової адміністрації Філіп Пронін, начальник Кременчуцької районної військової адміністрації Олег Лєднік, Глобинський міський голова Станіслав Джусь, директор департаменту по роботі з персоналом, корпоративного партнерства та комунікацій агропромхолдингу «Астарта-Київ» Світлана Мозгова.

Мета приїзду – знайомство з роботою Центру життєстійкості, що віднедавна запрацював при комунальній установі. Слід пояснити, що Міністерство соціальної політики ініціювало Програму життєстійкості як частину Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» Першої леді Олени Зеленської.  

У Центрах життєстійкості надаватимуть низку послуг для психосоціальної підтримки громадян. Кожна людина може відвідувати групи взаємопідтримки, працювати з психологом та знаходити відповіді на актуальні запитання. Особливістю таких груп є об’єднання учасників за спільними запитами. Під час таких зустрічей відбуватиметься підтримка та згуртування учасників, а це, в свою чергу, - посилить саму громаду.

Центр життєстійкості у Глобинській громаді з’явився завдяки потужній підтримці агропромхолдингу «Астарта-Київ» та команди її Благодійного фонду «Повір у себе» - коштом фонду (понад мільйон гривень) було відремонтовано і облаштовано приміщення для роботи фахівців.

Пані міністерка мала змогу оглянути діяльність кількох активностей, які саме працювали під час її візиту. Це були: груповий курс «Самодопомога» для внутрішньо переміщених осіб, сімейне консультування, заняття для дітей ВПО з елементами арт-терапії та рухової активності та заняття для людей «золотого» віку зі скандинавської ходи. Крім того, Оксана Жолнович та службовці очолюваного нею міністерства поспілкувалися з працівниками Центру життєстійкості; учасники діалогу у ході розмови мали змогу почути роз’яснення щодо методів роботи з категоріями громадян, які нині опинилися у складних життєвих обставинах, та відповіді на питання, як програма життєстійкості розвиватиметься на перспективу.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень