Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Про роботу 70 сесії Глобинської міської ради

Дата: 28.06.2024 10:41
Кількість переглядів: 178

Фото без описуПленарне засідання 70 сесії Глобинської міської ради відбулося вчора, 27 червня, під головуванням міського голови Станіслава Джуся, за участі  депутатів, керівників виконавчих органів, доповідаючих з питань порядку денного. До зали засідань також завітали представники громадськості, яким перед роботою сесії було надано слово для виступів. Після цього рада приступила до роботи (слід додати, що напередодні пленарного засідання сесії традиційно працювали постійні комісії, на яких розглядалися всі питання порядку денного). Депутати заслухали інформації виступаючих, мали змогу поставити їм уточнюючі запитання, продискутували зі спірних моментів та, врешті-решт, ухвалили відповідні рішення. З-поміж інших, вони стосувалися таких питань:

- продовження термінів дії та внесення змін до: Комплексної програми Глобинської міської ради «Житло» на 2021-2026 роки, Програми соціального захисту населення Глобинської міської ради на 2021-2026 роки, Програми розвитку та підтримки Комунального некомерційного підприємства «Глобинська міська лікарня» Глобинської міської ради на 2022-2026 роки, Програми розвитку та підтримки Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Глобинської міської ради на 2023-2026 роки, Комплексної програми підтримки ветеранів війни та членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України, розвитку ветеранської політики в Глобинській громаді на 2023-2027 роки, Програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді Глобинської міської територіальної громади на 2021-2026 роки, Комплексної програми розвитку освіти Глобинської міської територіальної громади  на 2021-2026 роки, Цільової програми підтримки Збройних сил України та проведення оборонної роботи на 2023 - 2027 роки, Плану соціально-економічного розвитку Глобинської міської територіальної громади на 2023-2024 роки;

- затвердження плану трансформації мережі закладів загальної середньої освіти Глобинської міської територіальної громади. Активний процес реорганізації закладів загальної середньої освіти розпочнеться у 2026 році, у 2027 мережа почне діяти у новому форматі відповідно до вимог Закону України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту». Трансформація мережі дасть змогу створити оптимальну мережу закладів загальної середньої освіти, забезпечити необхідні умови для  надання якісних освітніх послуг, підвищення ефективності використання матеріально-технічних, кадрових і фінансових ресурсів.

- внесення змін і доповнень до  бюджету Глобинської міської територіальної громади  на 2024 рік. Зокрема, з бюджету будуть спрямовані кошти:  500 000,00 грн. – на субвенцію в/ч ***, 500 000,00 грн – на субвенцію в/ч ***; 200 000,00 грн. – на субвенцію обласному бюджету Полтавської області на експлуатаційне утримання (поточний дрібний ремонт) автомобільних доріг загального користування місцевого значення на території громади (автомобільна дорога С170307 Глобине-Черевані-Шепелівка); 527 389,00 грн. – на субвенцію обласному бюджету Полтавської області на ремонт та експлуатаційне утримання вулиць і доріг комунальної власності в населених пунктах Глобинської громади (вулиці Бубнарівська, Космонавтів); 1 410 000,00 грн. – на виготовлення проєктно-кошторисної документації по об’єкту «Нове будівництво сонячної електростанції на земельній ділянці по вул. Володимирівська в м. Глобине; 835 900,00 грн. – на придбання насосів та станцій автоматичного управління КП «Глобинське»; 500 000,00 грн. – на надання одноразової адресної грошової допомоги; 200 000,00 грн. – на додаткову пільгу на оплату житлово-комунальних послуг; 4 800 000,00 грн. – на субвенцію обласному бюджету Полтавської області на експлуатаційне утримання (поточний дрібний ремонт) автомобільних доріг загального користування місцевого значення на території громади (автомобільні дороги О1703035 Глобине-Землянки-Великі Кринки, С170308 Радалівка-Малинівка, О1701009 Говори-Федорівка-Манжелія, О1709122 Козельщина-Хорішки-Великі Кринки); 998 000,00 грн. – на поточний ремонт з облаштування захисної споруди цивільного захисту, що розташована в підвальному приміщенні одного з багатоквартирних житлових будинків у м. Глобине;

- припинення діяльності шляхом ліквідації Радалівської  гімназії з дошкільним підрозділом – філії  Великокринківського ліцею Глобинської міської ради. З метою забезпечення надання якісних освітніх послуг буде забезпечено підвіз учнів та вихованців для продовження навчання у Великокринківському ліцеї (зокрема, придбано шкільний автобус та проведено ремонт автомобільної дороги).

- упорядкування структури Глобинської міської ради та її виконавчого комітету та призначення заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради. Ухвалено рішення увести до  апарату міської ради та її виконавчого комітету посаду заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради та за пропозицію міського голови Станіслава Джуся затвердити Олега Лєдніка на цю посаду (приступе до виконання своїх повноважень з дати, визначеної розпорядженням Глобинського міського голови).

На засіданні депутати також достроково припинили повноваження своїх колег Олега Лєдніка та Юрія Чизмаря.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень