Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Про проведення громадського обговорення щодо припинення діяльності шляхом ліквідації Пузиківської гімназії з дошкільним підрозділом Глобинської міської ради

Дата: 05.07.2024 11:21
Кількість переглядів: 60

 

I. Найменування організатора громадського обговорення: Глобинська міська рада

ІІ. Документи, винесені на громадське обговорення: Проєкт  рішення Глобинської міської ради «Про припинення діяльності шляхом ліквідації Пузиківської гімназії з дошкільним підрозділом Глобинської міської ради» (додається)

ІІІ. Нормативне забезпечення:

  • Стаття 143 Конституції України: Територіальні громади села, селища, міста безпосередньо або через утворені ними органи місцевого  самоврядування утворюють,  реорганізовують та ліквідовують комунальні підприємства, організації і установи, а також здійснюють контроль за їх діяльністю, вирішують інші питання місцевого значення, віднесені законом до їхньої компетенції.
  • Стаття 103-2 Бюджетного кодексу України: Освітня субвенція спрямовується на оплату праці з нарахуваннями педагогічних працівників у таких типах закладів освіти: початкові школи, гімназії (крім дошкільних підрозділів у таких закладах), ліцеї. Кабмін скасував фінансування шкіл з малою кількістю учнів. Із 1 вересня 2025 року вирішено не фінансувати коштом освітньої субвенції заробітну плату вчителів у школах із кількістю учнів менш як 45 осіб, а з 1 вересня 2026 року - менш як 60 осіб.
  • Стаття 26  Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»: Реорганізація або ліквідація навчальних закладів  комунальної форми власності здійснюється за рішенням місцевої ради.
  • Стаття 25  Закону України «Про освіту»: Засновник закладу освіти зобов’язаний у разі реорганізації чи ліквідації закладу освіти забезпечити здобувачам освіти можливість продовжувати навчання на відповідному рівні освіти.
  • Стаття 32 Закону України «Про повну загальну середню освіту»:  Рішення про утворення, реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) закладу загальної середньої освіти приймає його засновник (засновники). Мережа закладів загальної середньої освіти формується відповідно до законодавства з урахуванням соціально-економічної та демографічної ситуації, а також відповідно до культурно-освітніх та інших потреб територіальної громади та/або суспільства. Рішення про утворення комунальних початкових шкіл, гімназій як окремих юридичних осіб, їх реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) приймають районні, міські, сільські, селищні ради. У разі реорганізації чи ліквідації закладу загальної середньої освіти засновник зобов’язаний забезпечити учням можливість продовжити здобуття загальної середньої освіти на відповідному рівні освіти. Реорганізація і ліквідація закладів загальної середньої освіти у сільській місцевості допускаються лише після громадського обговорення проекту відповідного рішення засновника.

ІІІ. Соціальні групи населення та заінтересовані сторони, на які поширюватиметься дія прийнятого рішення: жителі Глобинської міської територіальної громади,  в тому числі сім’ї з дітьми дошкільного та шкільного віку, що проживають на територіях сіл Пузикове, Махнівка,  працівники Пузиківської гімназії з дошкільним підрозділом Глобинської міської ради;

ІV. Мета проведення громадського обговорення: врахування думки жителів Глобинської територіальної громади щодо прийняття рішення про  призупинення діяльності Пузиківської гімназії з дошкільним підрозділом Глобинської міської ради.

V. Формат проведення громадського обговорення та порядок участі в обговоренні представників визначених соціальних груп населення: пропозиції (зауваження) учасників громадського обговорення подаються  в усній та письмовій формі під час публічних заходів та/ або надсилаються на поштову чи електронну адреси, які  зазначені в п. VІ, до 01 липня 2025 року.  Анонімні пропозиції (зауваження) не реєструються.

Крім того,  громадське обговорення передбачатиме проведення на базі Пузиківської гімназії з дошкільним підрозділом зборів (зустрічей з громадськістю і колективом  закладу освіти)  з дотриманням  заходів безпеки. Повідомлення про дату і час проведення зборів буде оприлюднено на сайті Глобинської міської ради за 15 днів до їх проведення.

У громадському обговоренні з правом голосу можуть брати участь дієздатні жителі Глобинської міської  територіальної громади, які досягли 18-річного віку та проживають на території громади.

VІ. Поштова адреса та адреса електронної пошти для подання пропозицій (зауважень): 39000 м.Глобине, тупик Лікарняний,  буд. 1а,                                               e-mail: mr.osvita@globyne-rada.gov.ua відділ освіти Глобинської міської ради.  

VІІ. Місцезнаходження та адреса електронної пошти, номер телефону, за якими можна отримати консультації з питання, що винесене  на громадське обговорення: Відділ освіти Глобинської міської ради, тел. (05365) 24-1-07,  електронна адреса: e-mail: mr.osvita@globyne-rada.gov.ua.

VІІІ. Прізвище та ім’я особи, визначеної відповідальною за проведення громадського обговорення: Надтока Світлана Вікторівна, начальник відділу освіти Глобинської міської ради.

ІХ. Строк і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення: узагальнення, висловлених в ході проведення громадського обговорення зауважень та пропозицій, здійснюється організатором протягом 15 днів після закінчення строку їх подання. Після проведеного аналізу відбудеться оприлюднення результатів громадського обговорення на сайті Глобинської міської  ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень