Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Про електро- та водопостачання мешканцям громади

Дата: 19.07.2024 15:07
Кількість переглядів: 91

Фото без описуШановні жителі Глобинської громади!

Знову і знову повертаємось до теми електро- та водопостачання. Болюча тема для всіх українців, і ми, жителі Глобинщини, - не виключення у цих нових реаліях життя. Масовані російські атаки на український енергосектор та надзвичайно аномальна спека стали основними тригерами ситуації, в якій ми опинилися.

Нагадаємо, що розпорядження щодо відключення електропостачання надходять від НЕК «Укренерго». А відключення здійснює обленерго. Місцева влада не має жодного відношення до цих відключень і не може впливати на розподіл електроенергії!

Разом з тим, під час погодинних відключень електроенергії падає тиск у системі водопостачання, саме тому в кранах глобинців зникає вода.  Перебої з водопостачанням спричиняють значні незручності для кожного з нас.  

Відучора комунальне підприємство «Глобинське» встановило генератори на двох водозаборах – центральному та заводському, сьогодні – в авіамістечку та біля колишнього РТП, а також задіяло в роботу додатковий насос у центрі. Поки що все – у тестовому режимі.  

Якщо електроенергія, згідно з графіками, буде відключатися на 4 і більше годин – всі вищеперелічені водозабори починатимуть працювати на генераторах впродовж світлового дня (під час відключення).  

Звичайно, повністю проблему це не вирішить. Тому розробляємо й інші варіанти  щодо забезпечення водопостачання.

Разом з тим, вкотре наголошуємо: економно споживайте воду, не використовуйте її для поливу квітників та городів (так, ці випадки навіть зараз мають місце!), по можливості робіть запас води вдома. До речі, нагадаємо, що у Пунктах незламності – про що вже повідомлялося – кожен може скористатися технічною водою.

Ситуація вкрай напружена і складна не тільки в нас – від обмежень світла і води страждає вся країна. Сподіваємося, що зі зменшенням спеки та після виходу з ремонтів об’єктів електрогенерації зможемо полегшено видихнути. Навіть сьогодні в новинах прозвучало обнадійливе повідомлення про послаблення графіків відключень в деяких регіонах України.

Тому тримаймось та будьмо згуртованими, відповідальними, ввічливими один до одного. Дякуємо за розуміння!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень