Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Актуальна інформація

ІНФОРМАЦІЯ ПРО СИБІРКУ

       Сибірка - гостре зоонозне інфекційне захворювання, яке спричинює Bacillus anthracis. Перебігає в людей найчастіше з ураженням шкіри й утворенням особливого карбункула, набряку та регіонарного лімфаденіту на тлі гарячки та інтоксикації, рідше з ураженням легеневої, кишкової систем і поширенням процесу.

16:52 09.09.2024

Піроплазмоз

Піроплазмоз - це сезонне паразитарне захворювання тварин, що зумовлене змінами в крові у тварин, переносниками якого в більшості випадків є іксодові кліщі. Встановленими збудниками є кровопаразитарні мікроорганізми роду Babesia, тому хвороба у ветеринарних спеціалістів має назву - бабезіоз.  

15:20 06.09.2024

ЗАХОДИ ІЗ ЗНЕЗАРАЖЕННЯ ПИТНОЇ ВОДИ

З метою попередження виникнення захворюваності серед користувачів криничної води – весною та восени треба проводити такі необхідні важливі заходи, як профілактичне знезараження.

13:36 27.08.2024

Обережно: Холера !!!

Холера — це гостра діарейна інфекція, що виникає при вживанні харчових продуктів або води, заражених бактерієюVibriocholerae О1або О139. Холера передається фекально-оральним шляхом від людини до людини, частіше при вживанні забрудненої води, овочів, фруктів, при купанні, а також через їжу і при побутових контактах. Без належного лікування може призвести до смерті.

10:00 20.08.2024

Амброзія – джерело алергічних захворювань

Проблема бур’янів, особливо карантинних, таких як амброзія  завжди була і є актуальною. Забур’яненість території завжди сприяє засміченню, створенню несанкціонованих звалищ, погіршує санітарний стан чим втрачається привабливість наших населених пунктів.

10:13 16.08.2024

Ризики вживання забрудненої питної води

Вода – це найважливіший природний ресурс нашої планети. Як відомо, стан організму людини залежить від чистоти повітря, способу життя, якості продуктів харчування, а також питної води. Нині актуальною проблемою залишається забезпечення якісною питною водою населення, адже підґрунтові води не завжди відповідають діючим стандартам і санітарним нормативним вимогам до питної води.

10:07 06.08.2024

Профілактика гострих кишкових інфекцій та харчових токсикоінфекцій

В Україні, як і в усьому світі, гострі кишкові інфекції та харчові токсикоінфекції займають особливе місце серед інфекційних хвороб, за своєю розповсюдженістю поступаються місцем лише респіраторним захворюванням. Основною причиною виникнення цих інфекцій є елементарне недотримання правил особистої гігієни, технології приготування страв, умов та термінів зберігання сировини та готових страв, вживання неякісних харчових продуктів, які містять в собі збудник захворювання, тощо.

16:01 01.08.2024

Порядок державної реєстрації потужностей

З 24 липня 2024 року набрав чинності наказ Мінагрополітики від 15.02.2024 № 431, відповідно до якого діє новий Порядок державної реєстрації потужностей (далі - Порядок). Державна реєстрація потужності здійснюється територіальним органом Держпродспоживслужби безоплатно.

16:00 29.07.2024

Облаштування та експлуатація індивідуальних колодязів

В умовах руйнування об’єктів інфраструктури внаслідок бойових дій постає проблема забезпечення населення доброякісною питною водою. З цією метою дедалі частіше в умовах відсутності централізованого водопостачання використовується вода з альтернативних джерел (колодязів, бюветів, тощо).

15:31 24.07.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень