Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Головне управління Пенсійного фонду України в Полтавській області інформує

Житлова пільга для ветеранів: як і де оформити

​​​​​Учасники війни та бойових дій, а також особи з інвалідністю внаслідок війни мають право користуватися пільгою на оплату житлово-комунальних послуг. Знижка вартості комунальних послуг залежить від соціального статусу пільговиків і може становити 50, 75 або 100 відсотків від встановленої норми споживання, незалежно від доходів.

11:51 03.07.2023

28 квітня – Всесвітній день охорони праці

Щороку 28 квітня відповідно до Указу Президента України від 18.08.2006 № 685/2006 у нашій країні відзначають День охорони праці. Метою проведення заходів є привернення уваги суспільства, органів державної влади, суб’єктів господарювання до питань охорони праці, запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням в Україні. Щороку Міжнародна організація праці визначає тему (девіз) Всесвітнього дня охорони праці. З урахуванням цієї теми на підприємствах розробляють та проводять заходи з нагоди Дня охорони праці. Цього року в Україні, як і у всьому світі, будуть проведені заходи під гаслом: “Безпечне та здорове робоче середовище — основний принцип та право на роботі (A Safe and healthy working environment as a fundamental principle and right at work)” Одним із головних чинників збереження здоров'я та життя працівників є якісне проведення профілактичної роботи, яке можна досягнути шляхом надання консультацій, розповсюдження нормативних документів з охорони праці, впровадження та вдосконалення системи управління охороною праці, проведення навчання й перевірки знань з питань охорони праці. Головне управління Пенсійного фонду України в Полтавській області пропонує роботодавцям використати цей день для підвищення рівня обізнаності працівників щодо безпечного виконання робіт та ролі, яку відіграє охорона праці для кожного працівника, а саме: - здійснити перевірку нормативної бази, документації, інструкцій з охорони праці для посадових осіб і працівників підприємства; - провести позапланові інструктажі з питань охорони праці; - організувати збір пропозицій від працівників стосовно поліпшення стану охорони праці, створення безпечних та нешкідливих умов праці; - визначити зразкові робочі місця; - провести заходи із вшанування пам’яті загиблих на виробництві: допомогти в облаштуванні могил, надати матеріальну допомогу сім’ям загиблих, а також особам з інвалідністю від трудового каліцтва; - знайти можливість морального та матеріального стимулювання працівників; - оформити (оновити) куточки, стенди, присвячені охороні праці. Управління охороною праці на підприємстві є важливою складовою, підсистемою загальної системи управління підприємством, оскільки лише за високого рівня охорони праці може бути забезпечено ефективне виконання завдань, що постають перед підприємством, і досягнення найкращих економічних результатів. Це дає можливість системно та комплексно вирішувати всі питання з охорони праці, підвищувати її ефективність, зменшувати виробничий ризик.

15:53 26.04.2023

Працівники відділу профілактики та розслідування нещасних випадків управління контрольно-перевірочної роботи Головного управління Пенсійного фонду в Полтавській області прийняли участь у спільному засіданні адміністрації профспілкового комітету ПрАТ

18 квітня 2023 року працівники відділу профілактики та розслідування нещасних випадків управління контрольно-перевірочної роботи Головного управління Пенсійного фонду в Полтавській області прийняли участь у спільному засіданні адміністрації профспілкового комітету ПрАТ “Кременчуцький завод дорожніх машин” та працівників підприємства.

15:50 21.04.2023

Страхові виплати: що змінилося для застрахованих осіб з 1 січня 2023 року

Незважаючи на те, що в країні триває повномасштабна війна і змінився орган, який здійснює страхові виплати (з 1 січня п. р. – Пенсійний фонд), держава продовжує виконувати свої соціальні зобов’язання перед українцями. Отже, застраховані особи не відчують на собі вплив законодавчих новацій, які впроваджені в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

10:08 13.02.2023

Лікарняні" працівникові - за основним місцем роботи АБО за сумісництвом

 У зв’язку зі змінами, які відбулися в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування з 1 січня нинішнього року, до Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області надходять численні звернення як застрахованих осіб, так і роботодавців, з приводу особливостей оплати днів тимчасової непрацездатності за основним місцем роботи і за сумісництвом.

10:04 13.02.2023

Як повідомити Пенсійний фонд про нещасний випадок на виробництві

Зважаючи на те, що Пенсійний фонд України та його територіальні органи з 1 січня 2023 року є правонаступниками Фонду соціального страхування (ФССУ), одним із напрямків роботи пенсійних установ стала профілактика та розслідування нещасних випадків на виробництві.

02:01 17.01.2023

СТРАХОВІ ВИПЛАТИ ЗДІЙСНЮЄ ПЕНСІЙНИЙ ФОНД УКРАЇНИ: НА ЩО ЗВЕРНУТИ УВАГУ РОБОТОДАВЦЯМ

З 1 січня 2023 року уповноваженим органом в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності є Пенсійний Фонд України. Отже, не Фонд соціального страхування України, - як це було раніше, а саме органи Фонду відтепер здійснюють страхові виплати у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та від нещасного випадку на виробництві.

01:57 17.01.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень