Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Головне управління Пенсійного фонду України в Полтавській області інформує

Страхові виплати: що змінилося для застрахованих осіб з 1 січня 2023 року

Незважаючи на те, що в країні триває повномасштабна війна і змінився орган, який здійснює страхові виплати (з 1 січня п. р. – Пенсійний фонд), держава продовжує виконувати свої соціальні зобов’язання перед українцями. Отже, застраховані особи не відчують на собі вплив законодавчих новацій, які впроваджені в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

10:08 13.02.2023

Лікарняні" працівникові - за основним місцем роботи АБО за сумісництвом

 У зв’язку зі змінами, які відбулися в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування з 1 січня нинішнього року, до Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області надходять численні звернення як застрахованих осіб, так і роботодавців, з приводу особливостей оплати днів тимчасової непрацездатності за основним місцем роботи і за сумісництвом.

10:04 13.02.2023

Як повідомити Пенсійний фонд про нещасний випадок на виробництві

Зважаючи на те, що Пенсійний фонд України та його територіальні органи з 1 січня 2023 року є правонаступниками Фонду соціального страхування (ФССУ), одним із напрямків роботи пенсійних установ стала профілактика та розслідування нещасних випадків на виробництві.

02:01 17.01.2023

СТРАХОВІ ВИПЛАТИ ЗДІЙСНЮЄ ПЕНСІЙНИЙ ФОНД УКРАЇНИ: НА ЩО ЗВЕРНУТИ УВАГУ РОБОТОДАВЦЯМ

З 1 січня 2023 року уповноваженим органом в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності є Пенсійний Фонд України. Отже, не Фонд соціального страхування України, - як це було раніше, а саме органи Фонду відтепер здійснюють страхові виплати у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та від нещасного випадку на виробництві.

01:57 17.01.2023

З січня 2023 року заяви-розрахунки на виплату лікарняних і декретних слід подавати до Пенсійного фонду України

Новий рік принесе нові повноваження Пенсійному фонду України. Із 2 січня Фонд буде виконувати функції уповноваженого органу управління в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та від нещасного випадку, тобто, виплачувати лікарняні та інші страхові виплати. Це стало наслідком відповідної реформи, закріпленої Законом України «Про внесення змін до Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування» та Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» від 21.09.2022 р. №2620-IX.

01:54 17.01.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень