A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Вакцинація від COVID-19: інформаційні матеріали

Чому важливо вакцинуватися від COVID-19, навіть якщо ви перехворіли?

ВООЗ рекомендує вакцинуватись від COVID-19, навіть якщо ви вже перехворіли. Імунітет після перенесеної хвороби залежить індивідуально від кожного організму і невідомо скільки природній імунітет захищатиме вас (bit.ly/3kJTxd5).

11:41 28.09.2021

У Центр громадського здоров’я України МОЗ України з’явилося обладнання для секвенування (виявлення нових штамів) зразків SARS-CoV-2 виявлених в українських пацієнтів. Потужність секвенатора – 400 зразків на місяць

Це можливість оперативно реагувати на біологічні загрози. До цього часу Україна відправляла свої зразки на секвенування до лабораторій ВООЗ, що займало певний час.

11:25 22.09.2021

Як працюватимуть “жовті” та “зелені” внутрішні СOVID-сертифікати в Дії

Міністерство цифрової трансформації, Міністерство охорони здоров'я та Національна служба здоров'я працюють над розробкою двох версій внутрішніх COVID-сертифікатів в Дії — “жовтої” та “зеленої”. Вони запрацюють відповідно до нових карантинних обмежень для запобігання поширенню COVID-19. Уряд вже ухвалив зміни до постанови № 1236, які набудуть чинності з 20 вересня. COVID-сертифікати матимуть кольорові відмітки лише в цифровому форматі. Друкувати сертифікати на папері відповідного кольору не потрібно. “Жовтий” сертифікат можна буде отримати після першої дози вакцини. Він діятиме 120 днів. А “зелений” — після повного курсу вакцинації — діятиме 365 днів. Згідно з постановою також продовжений термін дії міжнародного COVID-сертифіката про вакцинацію. Він також діятиме 365 днів від моменту щеплення.

11:21 20.09.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень