A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

160 тон сміття і побутових відходів вивезено на міське сміттєзвалище з смуги відводу залізниці, що по вулиці Юності

Дата: 29.10.2019 15:36
Кількість переглядів: 2151

Весь цей непотріб протягом року возили і носили жителі прилеглих вулиць і не тільки. Звісно набагато легше викинути сміття біля річки чи понад дорогою, ніж в контейнер (за що ще треба сплачувати якісь кошти), або відвезти на офіційне сміттєзвалище. Хоча всі усвідомлюють – це отрута для здоров’я та й в цілому, такі стихійні скупчення сміття несуть загрозу довкіллю, не говорячи вже про естетичний вигляд рідного міста.

Одним з наболілих питань на теперішній час залишалося питання утворення сміттєзвалища по вул. Юності, де воно виникає систематично. Минулого тижня роботи по ліквідації цього сміттєзвалища були виконані у повному обсязі. Допомогу технікою та людськими ресурсами у вирішенні цієї проблеми надало підприємство ПЗП ПОЛТАВАЗЕРНОПРОДУКТ. Вивезли близько 160 тон сміття. Керівництво громади щиро дякує всім, хто долучився до цієї справи, а особлива подяка за розуміння та реальну допомогу директору підприємства Євгену Колюсю.

Для попередження повторного утворення сміттєзвалищ встановлені попереджувальні таблички про заборону викидання сміття в недозволених місцях. За факт порушення - вивозу сміття у недозволені місця - до порушників буде застосовуватись адміністративне покарання у вигляді штрафу, у розмірі до 1360 грн. Та чи вирішить це проблему? Чи навчить жителів дотримуватися чистоти і порядку, небайдужості до стану довкілля заради здоров’я і майбутнього наших дітей.

В місті Глобине діє лише один офіційний полігон для збору твердих побутових відходів – район відстійників Цукрового заводу по дорозі на Кордубанове. Всі інші місця вважаються стихійними сміттєзвалищами, викидати туди сміття заборонено. Окрім цього, нагадуємо, що спалювання сміття є забороненим в багатьох країнах Європи, в тому числі й в Україні. Відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення за спалювання твердих побутових відходів, передбачена відповідальність та накладання штрафу на порушників.

Проблемою також залишається низька активність жителів громади щодо укладення договорів з КП «Глобинське» на користування індивідуальним пластиковим 120 л контейнером для збору твердих побутових відходів, які безкоштовно КП «Глобинське» надає жителям міста у користовання разом з послугою. Тарифи за надання послуги не високі і складають 6 грн. 40 коп. за одну особу на місяць.

То чи не час вже все ж таки усвідомити, що першочерговим заходом, у цій ситуації повинно бути об’єднання зусиль усіх мешканців громади задля спільної справи. У разі, якщо факт порушення вже відбувся, або ситуації уникнути неможливо, прохання до всіх мешканців міста, відразу повідомляти про протиправні дії правоохоронні органи для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності.

Почнімо берегти довкілля та красу нашого міста вже сьогодні. Почнімо кожен з себе!

 

P.S. З часу завершення робіт минуло два дні. А працівниками виконавчого комітету уже знову зафіксовано факт вивезення «любителями довкілля» двох мішків непотребу на щойно прибрану територію. Люди схаменіться!

 

Подібні публікації раніше:

В ході виконання робіт

По завершенню робіт



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень