A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Новини

Дата: від до Скинути

Про державні та обласні пільги ветеранам війни, членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України

Про державні та обласні пільги ветеранам війни, членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України

 В області реалізується Комплексна програма соціального захисту населення Полтавської області на 2021-2025 роки, якою передбачено, зокрема, підтримку учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни з числа осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, членів їх сімей, сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України.

11:26 02.05.2023

Скасувати належного користувача відтепер можна в Дії

Скасувати належного користувача відтепер можна в Дії

З 25 квітня в застосунку Дія почала діяти нова функція – скасування належного користувача. Досі в Дії можна було лише призначити належного користувача, а скасувати тільки при особистому зверненні до сервісного центру МВС або ж в Електронному кабінеті водія, розповів начальник сервісного центру МВС у Семенівці Анатолій Черевко. Щоб скасувати шеринг автомобіля в Дії, власнику транспорту потрібно:  авторизуватися в Дії;  вибрати «Послуги» — «Шеринг авто» — «Скасувати шеринг»;  перевірити сформовану заяву про скасування та підписати її. Після накладення цифрового підпису, заявка опрацьовується сервісом автоматично і протягом кількох хвилин свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу зникає з Дії належного користувача та він отримує сповіщення про те, що більше не може користуватись авто на законних підставах. Належний користувач також може ініціювати скасування за наступним алгоритмом:  авторизуватися в Дії;  обрати Свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу і натиснути «Меню»;  вибрати «Відмовитися від користування авто» — «Почати»;  пошерити сформований екран із запитом власнику для підтвердження. Власник має підтвердити запит, переглянути та підписати заяву. Після цього розгляд відбувається автоматично і свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу зникає з Дії належного користувача. Обидва отримують сповіщення про успішне скасування послуги шерингу. За словами Анатолія Черевка, послуга призначення належного користувача актуальна для тих автовласників, чиїми автівками користуються інші особи. Призначивши належного користувача, власник транспортного засобу не отримуватиме штрафів за правопорушення, відповідальність нестиме той, хто був за кермом.

08:55 02.05.2023

Круглий стіл на тему:“Безпечне та здорове робоче середовище — основний принцип та право на роботі"

Круглий стіл на тему:“Безпечне та здорове робоче середовище — основний принцип та право на роботі"

28 квітня в Україні відзначають Всесвітній день охорони праці. Його запроваджено з метою привернення уваги суспільства, органів державної влади, суб’єктів господарювання до питань охорони праці, запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням в Україні. Гасло Всесвітнього дня охорони праці у 2023 році: “Безпечне та здорове робоче середовище — основний принцип та право на роботі (A Safe and healthy working environment as a fundamental principle and right at work)”. Тому, в цей день, на Філії “Глобинський цукровий завод” ТОВ “Цукорагропром” було проведено круглий стіл за участі колективу підприємства та головного спеціаліста відділу профілактики та розслідування нещасних випадків управління контрольно-перевірочної роботи Головного управління Пенсійного фонду в Полтавській області Дмитра Яременка. Під час проведення заходів були обговоренні такі питання: профілактика виробничого травматизму та професійних захворювань, проведення організаційних заходів, щодо безпечного виконання робіт, проведення навчання працівників з питань охорони праці та контроль за станом охорони праці. Дмитро Яременко проінформував присутніх про стан виробничого травматизму на підприємствах з початку 2023 року та нагадав про необхідність проведення аналізу виробничого травматизму, який проводиться з метою встановлення закономірностей виникнення травм на виробництві та встановлення їх причин, а також необхідності розробки ефективних профілактичних заходів. Підсумком проведення круглого столу стало рішення щодо розроблення профілактичних заходів та механізмів їх реалізації, та усунення причин нещасних випадків та професійних захворювань, а також посилення уваги до безпосередньої відповідальності за порушення законодавства з охорони праці.

13:32 01.05.2023

До уваги внутрішньо переміщених осіб які проживають на території Полтавської області!

До уваги внутрішньо переміщених осіб які проживають на території Полтавської області!

Мешканці та ВПО, які проживають у Полтавській, Сумській та Чернігівській областях,можуть подати заявку на отримання грантів до 1 500 доларів США на розвиток своїх господарств Міжнародна гуманітарна організація Mercy Corps розпочинає Програму підтримки економічної стійкості України, яка допоможе дрібним фермерам відновити, розширити або започаткувати нову присадибну чи фермерську діяльність. Отримати відповідну фінансову допомогу можуть дрібні фермери та домогосподарства, які мають статус внутрішньо переміщених осіб, а також місцеві дрібні фермери, чия діяльність значно постраждала внаслідок війни, в Полтавській, Сумській та Чернігівській областях на основі конкурсного відбору. Винятком є райони, де проходять активні бойові дії, а також райони з обмеженим доступом або високим ризиком для життя та ведення такої діяльності. «Програма підтримки економічної стійкості України забезпечить можливість не лише людям, які постраждали від війни, відкрити або відновити власний бізнес, але й надасть імпульс для розвитку різних бізнес-напрямків. Ми сподіваємося, що програма зробить позитивний внесок у розвиток підприємницьких ініціатив, покращення самозайнятості та збільшення доходів в українських громадах», - говорить директорка програми гуманітарного реагування Mercy Corps в Україні Кара Бак. Середній розмір фінансової допомоги складає 1500 доларів США у гривневому еквіваленті за актуальним курсом НБУ. Сума підтримки залежить від типу фермерської діяльності та фінансових потреб конкретного учасника програми. Більше інформації про критерії програми для заявників можна знайти на сайті uerp.mercycorps.org. Подання заявки за посиланням є обов'язковим для учасників програми. За додатковою інформацією щодо участі в програмі звертайтеся за телефонами: +380 (67) 911 41 31 - Михайло, +380 (67) 184 57 65 - Віктор.

08:20 01.05.2023

Ветерани Другої світової війни - вічно у наших серцях та світлій пам'яті

Ветерани Другої світової війни - вічно у наших серцях та світлій пам'яті

Пішов з життя останній ветеран,учасник бойових дій  Другої світової війни нашого міста - Олександр Трохимович Радченко.  Олександр Трохимович народився 22 листопада 1925 року в м. Глобине, де виріс та закінчив школу. З початком Великої вітчизняної війни, у 1941 році, був мобілізований до трудового фронту м. Сталінград. У 1943 році вступив до робітничо-селянської Червоної армії. Перше бойове хрещення пройшов у м. Слов’янськ Донецької області. Брав участь у звільненні міст: Одеса, Миколаїв, Запоріжжя, Кривий Ріг. Нагороджений орденом Червоної зірки за взяття в полон німецьких загарбників. Закінчив війну в Чехії. Після Великої вітчизняної війни закінчив Полтавський державний педагогічний інститут.

16:47 28.04.2023

До уваги  представників аграрного сектору !

До уваги представників аграрного сектору !

1) Програма USAID з аграрного і сільського розвитку - АГРО продовжує приймати заявки на отримання співфінансування для розвитку елеваторних потужностей, в рамках проекту «Підтримка ММСП зернового напрямку в збільшенні потужностей зберігання та сушки зерна»: 10 найкращих бізнес-проєктів отримають співфінансування на суму по 18,5 млн грн, яке буде спрямоване на: - закупівлю обладнання для доробки, сушіння та зберігання зерна; - закупівлю лабораторного обладнання для визначення якісних показників зерна. Бюджет проекту: 185 млн грн Дедлайн подачі заявки: 12.06.2023 Детально: <https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fbit.ly%2F3ldYwpx%3Ffbclid%3DIw AR20XGkF73rDRDI7sduA4qT0d7AhOUSkThGdX0TaCj5sWHuy-ibMCd57X80&h=AT1QvDGd1K03n4 QxwPQ6rzPASU1qkKb4U-fm3ZSa_uaBEwZkvjrZ_vRW6jlQFlg_T04ttUG0PpYQC2LsReMvxAK9Va FrT9VGYJ32brC-r64R9LpBkNM9in-eur7LJYJCHA2A&__tn__=-UK-R&c%5b0%5d=AT2VYYl9kjV kYXzJhGoO0GTjye4mMmRMXYGeXlQukd-KWXhYonfSht-yB2-dtI7Z3qbMz0zKLgAz91XItMYrfo-ix9AN8eFROXkNdrLtYvE8wa8wyRx9 gnTpz19swoNU1My2sQXj5fOPRWTwBURXYG_3885WUqAN0 qWsufHQfU1BlDHDI> https://bit.ly/3ldYwpx 2) Програма USAID АГРО співфінансує дієві бізнес-плани з надання сервісних послуг для аграрних мікро, малих, середніх підприємств (ММСП). Мета програми – забезпечити сільськогосподарські ММСП своєчасними та якісними послугами, які підтримають їх конкурентоспроможність і сталість виробництва, збільшать додану вартість продукції та сприятимуть впровадженню нових технологій. Програма USAID АГРО готова співфінансувати 8 проєктів із загальним бюджетом до 122,5 млн грн (з розрахунку від 10,8 до 18 млн грн на проєкт). Бюджет проекту: 122,5 млн грн Дедлайн подачі заявки: 24.05.2023 Детально: <https://cutt.ly/P5uPSen> https://cutt.ly/P5uPSen 3) Програма USAID АГРО має на меті покращити доступ невеликих виробників сільгосппродукції до потужностей з доробки, переробки зернових, олійних та бобових культур на продовольчі, кормові, промислові продукти та біопаливо, з метою створення потенціалу для виробництва продуктів з доданою вартістю та забезпечення розширення каналів та ринків збуту. USAID АГРО планує надати до 367 млн грн співфінансування в межах 20 (двадцяти) проєктів, терміном впровадження до двох років. Очікується, що сума кожного субгранту буде становити від 10 до 36 млн грн та обговорюватиметься індивідуально. Бюджет проекту: 367 млн грн Дедлайн подачі заявок: 12.10.2023 Детально: <https://cutt.ly/C5uHn45> https://cutt.ly/C5uHn45 У разі виникнення додаткових питань, в підготовці грантової заявки. Для отримання консультації необхідно заповнити Google – форму за посиланням <https://forms.gle/6Yinay9sQDMqHNZC7> https://forms.gle/6Yinay9sQDMqHNZC7  

11:28 28.04.2023

Україна відзначає Всесвітній день охорони праці в умовах війни  

Україна відзначає Всесвітній день охорони праці в умовах війни  

28 квітня в Україні та більше ніж у ста країнах світу відзначають Всесвітній день охорони праці. Цей день є нагодою для привернення уваги громадськості до проблем безпеки та здоров’я на роботі. У 2023 році Міжнародна організація праці (МОП) визначила тему цього дня – «Безпечне та здорове робоче середовище — основний принцип і основне право у світі праці».  Делегати Міжнародної конференції праці (ILC) ухвалили також резолюцію щодо включення принципу безпечного та здорового робочого середовища до Основних принципів і прав на працю МОП. Питання безпечних умов праці завжди було важливим. Перші закони про охорону праці з’явилися у Великобританії ще у XIX столітті в результаті Індустріальної революції. З того часу, правила та стандарти безпеки постійно вдосконалюються, а країни зміцнюють міжнародну співпрацю для захисту прав працівників. Проте, за статистикою, у світі щороку внаслідок нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань гине понад 2 мільйони працівників, а близько 160 мільйонів – зазнають ушкоджень. У Конституції України закріплено право кожного громадянина на працю у безпечних та здорових умовах. Однак, через збройну агресію російської федерації тисячі українських працівників втрачають це право. На виробництві, за час повномасштабної війни, постраждали понад 3 тисячі працівників, 520 з них – загинули. Безпосередньо внаслідок ракетних обстрілів та дії вибухових предметів травмувалися понад 700 працівників, 254 з них – загинули. Тобто майже кожен другий працівник загинув внаслідок бойових дій. Такі дані підкреслюють важливість забезпечення безпеки праці на роботі, особливо в умовах війни. Держпраці активно працює над поширенням інформації про організацію безпечних умов праці та здорового середовища на робочому місці, використовуючи різні канали комунікації. Зокрема громадяни можуть отримати роз’яснення через веб-сайт Служби, інформпортал pratsia.in.ua, соціальні мережі, сервіс онлайн консультацій «інтерактивний інспектор» тощо. Ми також відвідуємо роботодавців та надаємо їм технічні консультації безпосередньо на робочих місцях. З міжнародними партнерами розробляємо спільні проекти, працюємо над зміцненням законодавчої бази та застосуванням передових технологій, щоб забезпечити безпечні та здорові умови праці для усіх працівників. Закликаємо роботодавців та працівників бути відповідальними, дотримуватись правил безпеки праці та пам’ятати про свої права та обов’язки. Сьогодні, у Всесвітній день охорони праці, ми віддаємо шану пам’яті працівникам, які загинули як у мирний час, так і під час війни. Бажаємо зцілення та витримки усім українцям, які постраждали внаслідок російської агресії. Пам’ятаймо, безпека праці є запорукою збереження найціннішого – людського життя! Разом ми зможемо забезпечити безпечне та здорове майбутнє для українських працівників та відновити країну після війни!

09:26 28.04.2023

Відбулося пленарне засідання сорок другої сесії Глобинської міської ради VIII скликання.

Відбулося пленарне засідання сорок другої сесії Глобинської міської ради VIII скликання.

27 квітня відбулося пленарне засідання сорок другої сесії Глобинської міської ради VIII скликання. У ході засідання депутати заслухали інформацію керівника Глобинської окружної прокуратури Валерія Хатьонки про стан законності, боротьби із злочинністю та результати діяльності на території Глобинської міської територіальної громади. За словами доповідача упродовж 2022 року правоохоронними органами регіону обліковано 659 кримінальних правопорушень (2021рік-770). Спостерігалася тенденція до зниження рівня злочинності в усіх регіонах, які належать до відання Глобинської окружної прокуратури. Однак, при цьому виникало занепокоєння збільшення на 40% (з 10 до 14) кількості особливо тяжких - злочинів.

17:09 27.04.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень