A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Новини

Дата: від до Скинути

Змагайтеся за призи у «Вікі любить пам’ятки» – подавайте фото/відео для Вікіпедії!

Змагайтеся за призи у «Вікі любить пам’ятки» – подавайте фото/відео для Вікіпедії!

З 1 по 31 жовтня в Україні відбудеться «Вікі любить пам’ятки» 2023 – найбільший фотоконкурс об’єктів української культурної спадщини. Цьогоріч він пройде вже дванадцятий раз. Метою кампанії є зібрати світлини всіх пам’яток нерухомої культурної спадщини України для ілюстрування статей у Вікіпедії.

10:39 13.09.2023

Підприємці Полтавщини зареєстрували майже 10 тисяч ПРРО

Підприємці Полтавщини зареєстрували майже 10 тисяч ПРРО

За повідомленням  Головного управління ДПС у Полтавській області, станом на 01 вересня 2023 року зареєстровано 9 570 програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО), з них юридичними особами – 271, фізичними особами-підприємцями – 9 299, а також 8 531 класичний реєстратор розрахункових операцій (РРО), з них юридичними особами – 2 743, фізичними особами-підприємцями –        5 788.

08:25 13.09.2023

«Що таке лістеріоз і з чим його їдять»

«Що таке лістеріоз і з чим його їдять»

Лістеріоз – це інфекційне захворювання, спричинене мікроорганізмами лістерія моноцитогенес. Ці бактерії широко розповсюджені у природі, їх знаходять у ґрунті, піску, воді. Резервуар лістерій – досить великий: це можуть бути дикі гризуни, сільськогосподарські тварини (особливо вівці і свині), домашні і дикі тварини (бродячі коти і собаки), а також дикі птахи, в тому числі голуби. Продукти харчування – молоко, м'ясо, риба, овочі, фрукти для збудника – просто відмінне живильне середовище для росту мікроорганізмів. Зараження людини може відбуватися при контакті з інфікованими тваринами та птахами, доглядом за ними, при вживанні м’ясної чи рибної продукції без термічної обробки (сире молоко, сирокопчені ковбаси, сир, особливо придбаний на стихійних ринках), через овочі і фрукти. Причому кількість лістерій у забруднених продуктах харчування може бути набагато більша, ніж у зовнішньому середовищі. Від людини до людини лістерії можуть передаватися фекально-оральним шляхом, тому дуже важливо дотримуватись правил гігієни і ретельно мити руки. Хвороба характеризується ураженням центральної нервової системи, септичними проявами, абортами, маститами або перебігає у формі безсимптомного носійства.

16:13 12.09.2023

Роз’яснення щодо тренування та застосування графіків обмеження споживання електроенергії  Тренування із застосування графіків погодинного відключення електроенергії

Роз’яснення щодо тренування та застосування графіків обмеження споживання електроенергії Тренування із застосування графіків погодинного відключення електроенергії

14 вересня АТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО» проведе тренування із застосування графіків погодинного відключення електроенергії з умовно-реальними діями персоналу. Наголошуємо, цей захід матиме суто тренувальний характер, електроенергія відключатися не буде! Тренування буде проводиться для того, щоб споживачі мали алгоритм дій у разі застосування графіків: починаючи від 1-го кроку, коли фахівці обленерго отримують ліміти споживання від НЕК «Укренерго», визначають графік і публікують оголошення з графіком на наступну добу. Переглянути графік погодинних відключень можна на офіційному сайті Товариства за посиланням https://www.poe.pl.ua/disconnection/hrafik-pohodynnoho-vidkliuchennia-elektroenerhii/   

16:05 12.09.2023

Який порядок видачі готівкових коштів з каси підприємства?

Який порядок видачі готівкових коштів з каси підприємства?

Відповідно до абзацу другого п. 26 розд. ІІІ Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 29 грудня 2017 року № 148 (далі – Положення № 148), видача готівки з кас проводиться за видатковими касовими ордерами (додаток 3 до Положення № 148) або видатковими відомостями. Документи на видачу готівки підписуються керівником і головним бухгалтером або особою, уповноваженою керівником. До видаткових ордерів додаються заяви на видачу готівки, розрахунки.

09:28 12.09.2023

Цифровізація Держстату: беріть участь у першому статистичному онлайн-опитуванні

Цифровізація Держстату: беріть участь у першому статистичному онлайн-опитуванні

Статистичне пілотне опитування про зайнятість та безробіття українців уперше проходить в онлайн-форматі. Це важливий крок у масштабній трансформації Держстату, яка дасть змогу отримувати інформацію в реальному часі, швидко її аналізувати й обробляти. Тож українці віком від 15 років зможуть долучитися до опитування в зручний час просто зі смартфона з будь-якої країни світу. 

14:40 11.09.2023

Які передбачені терміни зберігання готівки, яка одержана в банку для виплат заробітної плати а також пенсій, стипендій, дивідендів?

Які передбачені терміни зберігання готівки, яка одержана в банку для виплат заробітної плати а також пенсій, стипендій, дивідендів?

 Відповідно до п. 18 розд. ІІ Положення про ведення касових операцій  у національній валюті в Україні, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 29 грудня 2017 року № 148 (далі – Положення № 148), установи/підприємства мають право зберігати у своїй касі готівку, одержану в банку для виплат, що належать до фонду оплати праці, а також пенсій, стипендій, дивідендів (доходу) понад установлений ліміт каси протягом п’яти робочих днів, уключаючи день одержання готівки в банку.

09:21 11.09.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень