A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Новини від Комунальної установи «Центр надання соціальних послуг Глобинської міської ради»

АКЦІЯ ДО ДНЯ РОДИНИ В УКРАЇНІ «КОЖНА ДИТИНА МАЄ ПРАВО НА ВИХОВАННЯ В СІМ’Ї»

8 липня в Україні святкують День родини. У сучасних реаліях це свято набуло особливо важливого значення. Сьогодні Україна - велика, дружня сім’я. День родини покликаний нагадати нам про сімейні цінності. Нічого не може бути важливішим за сімейне вогнище, де можна розслабитися, відпочити, отримати душевну рівновагу. Родина — найближчі для нас люди, які завжди прийдуть на допомогу, але є діти які потребують підтримки і захисту дорослих.

08:10 10.07.2023

ДІТИ – МАЛЕНЬКІ ЧАСТИНКИ ВЕЛИКОГО ЩАСТЯ, ІМ’Я ЯКОМУ – ЖИТТЯ!

         Щороку в перший день літа у всьому світі святкується Міжнародний день захисту дітей. Головна мета його – привернути увагу громадськості, урядових установ та організацій до проблем, що спрямовані на реалізацію різноманітних заходів для забезпечення  добробуту дітей.

08:13 02.06.2023

ПАТРОНАТ – ШВИДКА СІМЕЙНА ДОПОМОГА

Сьогодні, в умовах воєнного стану, чимало дітей мають ризик залишитись без батьківської опіки та підтримки, проте як і всі інші діти вони завжди потребують сімейного затишку та любові. У період складних життєвих обставин у сім’ї держава стає на допомогу та продовжує вживати низку заходів, які забезпечують безпеку дітей, забезпечують право на їх догляд, виховання в безпечному та сприятливому сімейному середовищі. Одним із видів сімейного виховання є патронат над дитиною. Тож 21 березня, маючи за мету підвищити рівень обізнаності мешканців Глобинської територіальної громади, зокрема безробітних осіб, які перебувають на обліку Глобинського управління Кременчуцької філії Полтавського обласного центру зайнятості, та задля пошуку кандидатів в патронатні вихователі, практичним психологом та провідним фахівцем із соціальної роботи відділення соціальної роботи Комунальної установи «Центр надання соціальних послуг Глобинської міської ради» було проведено семінар на тему «Патронат над дитиною – швидка сімейна допомога». Під час семінару його учасників було поінформовано про те, що патронат над дитиною є хорошою альтернативою безробіттю та формою влаштування дітей з метою їх виховання, соціально-психологічної реабілітації в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин. Тривало активне ознайомлення із нормативно-правовими засадами створення і діяльності патронатної сім’ї, алгоритмом надання послуги, особливостями відбору кандидатів у патронатні вихователі та специфікою їх навчання, порядком оформлення грошового забезпечення, соціальної допомоги на утримання дитини та соціального страхування. По завершенню заходу всі присутні отримали відповіді на не зрозумілі запитання та тематичні буклети від працівників установи. Завдячуючи тісній співпраці з Глобинським управлінням Кременчуцької філії Полтавського обласного центру зайнятості робота в даному напрямку продовжується з надією знайти в громаді потенційного патронатного вихователя, котрий надасть дитині та її сім’ї ще один шанс на подолання складних життєвих обставин, зберегти сімейні форми виховання, а для себе обрати професію. Для отримання більш детальних роз’яснень жителі громади можуть звернутися за адресою: м. Глобине, вул. Центральна 230/2, телефон: 24-2-50.

08:17 22.03.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень