A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Новини

Дата: від до Скинути

День Соборності – 2024

День Соборності – 2024

Щороку 22 січня у день проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки (УНР) та Західноукраїнської Народної Республіки (ЗУНР) Україна відзначає День Соборності. Офіційно це свято встановлено Указом Президента України “Про День соборності України” від 21 січня 1999 року No 42. Акт Злуки, проголошений 105 років тому – 22 січня 1919 року на  Софійському майдані в Києві, став епохальною історичною подією, коли українські землі об’єдналися в одній державі. Це стало основоположною віхою українського державотворення, увінчало соборницькі прагнення українців обох частин України – Наддніпрянщини та Наддністрянщини – щонайменше з середини XIX століття. Соборність означає, по-перше, об’єднання в одне державне ціле всіх земель, які заселяє конкретна нація на суцільній території. По-друге, – духовну консолідацію всіх громадян держави, їх згуртованість, незалежно від національності. Нарешті, соборність невіддільна від суверенітету й реальної незалежності народу – фундаменту побудови демократичної держави, є запорукою виживання й існування нації. Ідея соборності була і залишається базовою національною цінністю українців. Гасло до відзначення Дня Соборності – 2024 “Наша єдність – наша зброя”

13:56 17.01.2024

ОГОЛОШЕННЯ

ОГОЛОШЕННЯ

Відповідно до частини другої статті 42, частини шостої статті 46, пункту 2 частини третьої статті 50 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 2.4.2 Регламенту Глобинської міської ради скликаю шістдесят першу сесію Глобинської міської ради.

18:16 15.01.2024

Суб’єкти господарювання при наданні послуг таксі повинні застосовувати РРО та/або ПРРО

Суб’єкти господарювання при наданні послуг таксі повинні застосовувати РРО та/або ПРРО

Головне управління ДПС у Полтавській області нагадує, що законність здійснення діяльності з перевезення пасажирів, зокрема таксі, постійно аналізується податковою службою. Протидія нелегальному ринку надання оплатних послуг з перевезення пасажирів та приховування результатів діяльності в пріоритеті задач податкової служби.         Наголошуємо, що здійснення господарської діяльності з перевезення пасажирів можливе лише за умови державної реєстрації суб’єктом господарювання із зазначенням відповідного виду діяльності та отримання відповідної ліцензії.

14:28 15.01.2024

Український ветеранський фонд запрошує ветеранів та військовослужбовців пройти онлайн-опитування  

Український ветеранський фонд запрошує ветеранів та військовослужбовців пройти онлайн-опитування  

Ветерани та ветеранки, чинні військовослужбовці та військовослужбовиці, Український ветеранський фонд запрошує вас  взяти участь в онлайн-опитуванні про ваші актуальні потреби та бачення можливостей для кар’єрного і професійного зростання.

13:31 15.01.2024

Завдав провідній світовій компанії сотні мільйонів збитків: кіберполіція та слідчі Нацполу викрили хакера

Завдав провідній світовій компанії сотні мільйонів збитків: кіберполіція та слідчі Нацполу викрили хакера

Департамент кіберполіції спільно з Європолом викрили 29-річного хакера. З 2021 року він заражав сервери однієї з найбільших світових компаній. Спочатку хакер «зламав» 1500 облікових записів дочірньої компанії, застосувавши власноруч розроблене програмне забезпечення автоматичного підбору паролів – «брутфорс» та отримав доступ до управління сервісом. Надалі створив комп’ютерний вірус-майнер для видобутку криптовалюти, яким таємно інфікував серверне обладнання компанії. Чоловік встиг вивести на електронні гаманці майже два мільйони доларів США у криптовалюті. Правоохоронці провели обшуки у приміщеннях фігуранта. На території Нідерландів Європолом було створено спеціальну робочу групу та віртуальний командний пункт для невідкладного аналізу інформації, а також надано допомогу у блокуванні електронних гаманців фігуранта. Слідчі ГСУ НПУ відкрили кримінальне провадження за ч. 5 ст. 361 ККУ. Детальніше

13:04 15.01.2024

Фонд державного майна України ініціював створення власної системи Кадрового резерву

Фонд державного майна України ініціював створення власної системи Кадрового резерву

Фонд державного майна України ініціював створення власної системи Кадрового резерву для підбору персоналу на керівні посади державних підприємств та товариств різних форм власності.

13:02 15.01.2024

Результати цифрової трансформації в регіонах України за 2023 рік

Результати цифрової трансформації в регіонах України за 2023 рік

Міністерство цифрової трансформації України підсумувало результати роботи 2023 року за Індексом цифрової трансформації регіонів. Його мета — оцінити ефективність цифрових рішень на місцях та визначити рівень цифрової культури громадян. Дослідження Індексу відображає результати роботи CDTO і цифрових команд ОВА за рік за новими показниками вимірювання, зокрема у сферах охорони здоров’я, цивільної безпеки та доступності адміністративних послуг.  «Ми щорічно вимірюємо Індекс цифрової трансформації регіонів України, адже цифровізація громад залишається пріоритетом Мінцифри. Результати вимірювання дають змогу громадам побачити сильні та слабкі сторони і, відповідно, розвивати цифрові послуги, потрібні в їхньому регіоні. А також цифрову освіту, цифрову економіку і навіть залучати інвестиції під актуальні локальні проєкти. Прагнемо, щоб кожна громада самостійно керувала процесами цифрового розвитку», — зазначає заступник Міністра цифрової трансформації з питань європейської інтеграції Валерія Іонан. 

12:36 12.01.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень