Глобинська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Новини

Дата: від до Скинути

Ідентифікація та реєстрація тварин в Полтавській області.

Ідентифікація та реєстрація тварин в Полтавській області.

Серед пріоритетних завдань Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області є забезпечення епізоотичного благополуччя, безпечності харчових продуктів для населення та розширення міжнародних ринків збуту. Дієвим механізмом простежуваності за обігом сільськогосподарських тварин та продукції тваринного походження в Полтавській області є сучасна система ідентифікації тварин, а саме Єдиний державний реєстр тварин, що створений з метою:

14:16 19.01.2024

Соборність – мета Перемоги.

Соборність – мета Перемоги.

22 січня ми згадуємо дві рівнозначні за вагою події української історії: проголошення незалежності Української Народної Республіки, яке сталося у 1918 році, та проголошення Акта Злуки українських земель, що відбулося 1919-го. Проголошення Соборності 22 січня 1919 року, коли Українська Народна Республіка та Західноукраїнська Народна Республіка об’єдналися в соборну державу, увінчало прагнення до єднання українців, розділених кордонами тогочасних імперій.

14:08 19.01.2024

Проведено нараду щодо протидії злочинам та шахрайству.

Проведено нараду щодо протидії злочинам та шахрайству.

16.01.2024 року в приміщенні Глобинської міської ради старшим дільничним офіцером поліції сектору превенції ВП №1 КРУП капітаном поліції Олексієм Демішевим проведено нараду щодо протидії злочинам, учиненим щодо осіб похилого віку. Детальніше поліцейський зупинився на роботі з населенням щодо протидії шахрайству. Він нагадав присутнім про найбільш популярні схеми обману та те, як слід діяти в тих чи інших ситуаціях. Присутні заслухали інформацію старшого дільничного офіцера поліції про стан профілактичної та попереджувальної роботи щодо запобігання злочинів, скоєних на побутовому рівні, у стані алкогольного сп’яніння проти одиноких, престарілих громадян та попередження тяжких злочинів проти осіб похилого віку за підсумками 2023 року.

14:37 18.01.2024

Ця подія руйнує твердження російської пропаганди

Ця подія руйнує твердження російської пропаганди

22 січня ми згадуємо дві рівнозначні за вагою події української історії: проголошення незалежності Української Народної Республіки, яке сталося у 1918 році, та проголошення Акта Злуки українських земель, що відбулося 1919-го.

10:34 18.01.2024

День Соборності – 2024

День Соборності – 2024

Щороку 22 січня у день проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки (УНР) та Західноукраїнської Народної Республіки (ЗУНР) Україна відзначає День Соборності. Офіційно це свято встановлено Указом Президента України “Про День соборності України” від 21 січня 1999 року No 42. Акт Злуки, проголошений 105 років тому – 22 січня 1919 року на  Софійському майдані в Києві, став епохальною історичною подією, коли українські землі об’єдналися в одній державі. Це стало основоположною віхою українського державотворення, увінчало соборницькі прагнення українців обох частин України – Наддніпрянщини та Наддністрянщини – щонайменше з середини XIX століття. Соборність означає, по-перше, об’єднання в одне державне ціле всіх земель, які заселяє конкретна нація на суцільній території. По-друге, – духовну консолідацію всіх громадян держави, їх згуртованість, незалежно від національності. Нарешті, соборність невіддільна від суверенітету й реальної незалежності народу – фундаменту побудови демократичної держави, є запорукою виживання й існування нації. Ідея соборності була і залишається базовою національною цінністю українців. Гасло до відзначення Дня Соборності – 2024 “Наша єдність – наша зброя”

13:56 17.01.2024

ОГОЛОШЕННЯ

ОГОЛОШЕННЯ

Відповідно до частини другої статті 42, частини шостої статті 46, пункту 2 частини третьої статті 50 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 2.4.2 Регламенту Глобинської міської ради скликаю шістдесят першу сесію Глобинської міської ради.

18:16 15.01.2024

Суб’єкти господарювання при наданні послуг таксі повинні застосовувати РРО та/або ПРРО

Суб’єкти господарювання при наданні послуг таксі повинні застосовувати РРО та/або ПРРО

Головне управління ДПС у Полтавській області нагадує, що законність здійснення діяльності з перевезення пасажирів, зокрема таксі, постійно аналізується податковою службою. Протидія нелегальному ринку надання оплатних послуг з перевезення пасажирів та приховування результатів діяльності в пріоритеті задач податкової служби.         Наголошуємо, що здійснення господарської діяльності з перевезення пасажирів можливе лише за умови державної реєстрації суб’єктом господарювання із зазначенням відповідного виду діяльності та отримання відповідної ліцензії.

14:28 15.01.2024

Український ветеранський фонд запрошує ветеранів та військовослужбовців пройти онлайн-опитування  

Український ветеранський фонд запрошує ветеранів та військовослужбовців пройти онлайн-опитування  

Ветерани та ветеранки, чинні військовослужбовці та військовослужбовиці, Український ветеранський фонд запрошує вас  взяти участь в онлайн-опитуванні про ваші актуальні потреби та бачення можливостей для кар’єрного і професійного зростання.

13:31 15.01.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень